дърва за огрев, Виница, Варна, дъб, бяло меше, акация, бук, габър, цер, въглища, брикети, пелети, борса за дърва за огрев, доставка

За Борса Еко

Фирмата е основана през 2012г., с базов склад в кв. Виница. Основната дейност на нашата фирма е търговия с всички видове отоплителни материали за дома и бизнеса. Колективът се състои от квалифицирани специалисти с дългогодишен опит.

 Качествената консултация и добросъвестното обслужване са нашите приоритети.

За отоплението на печка или камина, най-често се използват твърди дървесни видове, които са с дълготрайно топло-отделяне . При дървата за огрев, първото място е заето от дъбова дървесина, следвана от бук, габър, цер и акация. Качеството на дървата за огрев се характеризира с добра запалимост, излъчване на топлина, способността да се даде минимално количество пепел, както и да се избегне прекомерното отделяне на дим. За да направите правилният избор, трябва да обърнете внимание не само на дървесните видове, но и на тяхната сухота.

Транспорт

За удобство на нашите клиенти, Борса ЕКО предлага безплатен транспорт в рамките на гр. Варна или при покупка на големи количества.

Индивидуални поръчки

Към всички клиенти на Борса ЕКО ние имаме индивидуален подход, като нашите служители са в готовност да изготвят поръчка по Вашите собствени размери и предпочитания.

Доволни клиенти

Борса ЕКО предлага на своите клиенти работна бригада за прибирането и складирането на дървата, след доставянето на адреса ( пренасяне и редене в мази, тераси, етажи и други помещения.) Заплащането става по договаряне.

ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

 

 

 

Нарязани и Нацепени

С включен транспорт*

* безплатен транспорт в рамките на гр. Варна или при покупка на голяма стойност.

Акация

Дървесината от акация е с повишена топлинна емисия и има сравнително дълъг период на изгаряне. Бързо се разгаря и се образува жар, изключително подходяща за пещи. Също така акациевата дървесина  има една много важна характеристика: способността да гори дори и сурова.

Подходяща е за използване в камини, печки, сауни и барбекюта.

Специфична калоричност: 2200 квт/m3 .

 

Бук

Дървесината от бук изгаря с красив, ярко-синкав пламък.

Дългосрочното активно изгаряне и запазване на топлината за дълго време, правят бука един от най-предпочитаните видове дърва за огрев.При горене отделя много лек дим, а след изгаряне остава малко количество бяла пепел.

Подходяща е за използване в камини, печки, котли, пещи, барбекю.

Специфична калоричност: 2016квт/m3.

 

Дъб

Дъбовите дърва имат максимална топлинна мощност. В процеса на изгаряне жарта е трайна и топло -отдаваща. По отношение на температурата на горене, дъба е на първите места по калоричност.

Недостатък-  при изгарянето от дъбова дървесина остава много пепел.

Подходяща е за използване в камини, печки и парни инсталации.

Специфична калоричност: 1974квт/m3.

 

Габър

Габърът се счита за едно от най-калорийните дърва. По този показател е с между 5-10 % по ефективен от Дъба. Отделя много малко дим, а пепелта оставаща след изгарянето на дървата е бяла и в значително малки количества.

Подходяща е за използване в камини, печки, сауни, парна инсталация, всякакви видове котли.

Калоричната стойност: 2000квт/m3

 

Цер

Церът е от рода на дъба.  Характеризира се със същите качества като дъба, но под условие, а именно – церът се гори сух. Колкото повече се намалява коефициента на влажност при цера, толкова повече се повишават неговите качествени характеристики. Разпалва се по-бавно от дъба, но пък и изгаря доста по – бавно от останалите видове дърва за огрев. Цепи се лесно.

Подходяща е за използване в камини, печки и котли.

Калоричната стойност: 1900квт/m3

ВЪГЛИЩА

Въглищата са първото от изкопаемите горива, използвани от човека.

Основните компоненти на въглищата са органична маса, минерални примеси и влага. В резултат на метаморфизма въглеродното съдържание в органичната маса на въглищата се увеличава и кислородното съдържание на водорода и азота намалява. Различните потребители имат специфични изисквания за въглищата, които се характеризират с определен набор от показатели за качество.

Каменни

Каменните въглища имат следните предимства:

-съдържанието на въглерод в въглищата, в зависимост от техния клас, е от 75% до 95%;

-съдържа до 12% влага (3-4% вътрешно), поради което имат по-висока калоричност в сравнение с другите въглища.

-съдържа до 32% летливи вещества, благодарение на което се разпалва лесно.

-формират се от дълбочина от порядъка на три километра.

-подходяща е за използване в камини и печки.

 

Дървени

  1.      от дъб (10,20кг)
  2.      от габър (10,20кг)

За да се получат дървени въглища, е необходимо да се извърши   процес на разлагане, без достъп до въздуха.

Дървените въглища са  екологосъобразно гориво и има следните предимства:

– при изгаряне не образува дим и пламък, като същевременно поддържа необходимата температура;

– голямо разсейване на топлина ;

– липса на вредни вещества;

– невъзможност за спонтанно изгаряне.

-подходяща е за използване в камини и печки.

 

Руски въглища

Руските въглища са  най-скъпият и качествен вид гориво. Неговите предимства са:

-голямо разсейване на топлината;

-липса на дим и пламък;

-ниско съдържание на влага, сяра и летливи съставки;

-продължителен период на горене без зареждане на пещта;

– на практика не изпуска миризма;

– подходяща е за използване в камини и печки.

БРИКЕТи

Един от новите, алтернативни и
полезни източници са горивните брикети.

Производство и Технология

Основният материал за производството на горивни брикети е сухия дървен материал от най-различни видове дървесина: от иглолистни дървета до твърда дървесина. В допълнение хората започнаха да се адаптират и за използването на брикети от обвивката слънчоглед и други селскостопански видове.

Брикетите са вероятно най-екологичното гориво. За да се получи крайният продукт, горивните брикети се пресоват под много високо налягане и изключително висока температура. След края на обработката брикетите са под формата на цилиндър.

Използването на горивни брикети всяка година намира все повече приложение като  гориво в котлите за централно отопление, но също така и за камини.

Допълнителен плюс от брикети е, че те горят почти без дим и сажди.

Екобрикетите за гориво са идеални за камина

 

Тези относително нови видове гориво, все повече навлизат на варненският пазар. Като гориво за камини и котли- екобрикети са най-атрактивни. Те са естествено гориво от растителен произход. Екобрикети се получават от отпадъци от различни видове дървесина (широколистни и иглолистни дървета). Притежавайки всички предимства на традиционните дърва за огрев, горивните брикети имат редица предимства.  При обем, равен на този на дървесината, брикетите произвеждат топлина много по-дълго, също така изгарят в пъти по-бавно от  дървата за огрев. Екобрикетите са пресовани горива, което означава, че те изискват много по-малко място за съхранение. Високата плътност предотвратява проникването на влага и гниене и може да се съхраняват за неопределено време. Също неоспоримо предимство, пред традиционното дърво е почти пълното отсъствие на пепел. Не е нужно да почиствате камината ежедневно.

Ние ви предлагаме

иглолистни (цилиндрични с дупка)

широколистни (цилиндрични с дупка)

ПЕЛЕТИ- много ми харесва как „пада“ снимката на пелетите. Можели и видовете дърва, брикетите и видовете въглища така да „падат“?

ПЕЛЕТИ
модерен, екологичен и възобновяем източник на горива.

Използва се в системи за отопление на едно-фамилни къщи, вили и промишлени сгради, със специални камини и котли.

Пелетите се произвеждат от обработка на дървесни отпадъци,
селскостопански отпадни продукти , чрез пресоване на малки
цилиндрични пелети. Пелетните котли се характеризират
с автоматизация на регулирането и управление на процеса на отопление.

ПРЕДЛАГАНИ ВИДОВЕ ПЕЛЕТИ

дървени (широколистни и иглолистни)

от растителност/агропелети
(слънчоглед и слама)

Най-ефективните и висококачествени са дървесните пелети.

Дървени пелети:

широколистни

Цената е висока в сравнение с други сортове поради по-добри суровини. Цвят бял, бежов, светло кафяв. Суровината за тези пелети е дървесина от дъб, бук и други твърда дървесина. Подходящи са за специализирани котли с горелка.

иглолистни

Имат тъмни цветове, поради добавянето на дървесна кора към състава. Калоричната стойност е висока, но съдържанието на пепел е по-високо – 0,7% или повече. Цената на тези пелети е по-ниска от тази на пелети с премия клас. Подходящи са за специализирани котли с горелка.

Агропелети:

слънчогледови и от слама

Те са изработени от люспи от слънчоглед и слама. Пелети имат тъмен цвят, както и  високо съдържание на пепел – 3% или повече, ниска калоричност – 15 MJ / кг маса. Цената на агропелетката е най-ниската. Агропелети са предназначени за термични станции и промишлени котли.

От стойностите на калоричността, съдържанието на пепел и влажността зависи ефективността на котела.

 

Предимства при използването на пелети за отоплителни помещения

  • Висок показател за ефективността на котлите, работещи с пелети
  • Висока калоричност